Verkeersveiligheid George Brassenstraat wordt verbeterd

Geschreven op

De Georges Brassensstraat tussen de rotonde (Vrouwe Udasingel) en de Frankrijkstraat wordt opnieuw ingericht.

De weg wordt iets smaller gemaakt, en aan beide zijden van de weg wordt een iets verhoogd fietspad aangelegd van bijna 2 meter breed. Hierdoor hebben de fietsers tot aan het kruispunt met de Frankrijkstraat een duidelijk eigen plek op de weg. Fietsers hoeven dan niet meer vlak voor het kruispunt te ‘ritsen’ met het overige verkeer. Zo vergroten we de veiligheid voor fietsers.

De werkzaamheden beginnen op 13 oktober en zijn op 27 oktober afgerond. We hebben bewust gekozen om de werkzaamheden zoveel mogelijk in de herfstvakantie te doen, zodat schoolgaande kinderen er zo min mogelijk last van hebben.

Overdag zouden de werkzaamheden kunnen zorgen voor wat geluidsoverlast. ’s Avonds en in het weekend is dat nauwelijks het geval: dat is het geluid niet luider dan het normale verkeer.

Vanaf zaterdag 15 oktober wordt dit deel van de Georges Brassensstraat afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid over het parkeerterrein van de supermarkt.

Om deze omleidingsroute mogelijk te maken wordt een deel van het parkeerterrein afgesloten (ten behoeve van de veiligheid en bereikbaarheid).