Bouwprojecten in de Dijkzone

Wonen tussen dijk en stad 

In de Dijkzone, tussen Hof van Holland en de Waaldijk, woont nu nog niemand. Dat gaat veranderen: de komende jaren komen er verschillende soorten woningen, en er kavels voor zelfbouw vrij. Bijzonder aan het gebied is Fort Beneden Lent, dat er middenin ligt. Het fort wordt op dit moment niet gebruikt, maar krijgt in de toekomst waarschijnlijk een openbare functie. 

Homestead 

Homestead is het eerste project dat gebouwd wordt. Het ligt in het noorden van de Dijkzone, tegenover de wijk Woenderskamp. De terp waarom het bijzonder vormgegeven project komt te staan, ligt er inmiddels al. Homestead heeft 77 koopwoningen in verschillende prijsklassen.  

De Waalhoven 

Eigenlijk bestaat het project Waalhoven uit 4 verschillende projecten. Er komen in totaal 565 woningen, verdeeld over 4 verschillende ‘hoven’ met ieder een eigen identiteit: Noordhof, Zuidhof, Spiegelhof en Benedenerf. Van die 4 hoven wordt Benedenerf het eerst gebouwd. 

Loyd 

In het zuiden van de dijkzonde staat Loyd: een statig gebouw met schitterend uitzicht over de Waal, met 78 appartementen. De meeste appartementen liggen in het hogere segment.  

Kavels 

In de Dijkzone komen ook kavels voor zelfbouw beschikbaar. Voor alle kavels in de gemeente Nijmegen is een aparte website: Kavels en Vastgoed. U kunt zich hier ook inschrijven als geïnteresseerde.