Drie kavels te koop in De Stelt-Oost

Geschreven op

Op 5 februari start de verkoop van 3 kavels voor zelfbouw aan de Steltsestraat in Stelt Oost.  De ruime kavels zijn uniek gelegen aan de oostzijde van Lent, direct aan de dijk aan het rivierenlandschap van de Waal en Spiegelwaal en op steenworp afstand van het stadscentrum. De grootte van de kavels varieert van 596 m² tot 760 m² .

Stelt-Oost
De Stelt-Oost vormt een kleinschalige woonbuurt met een diversiteit aan woningen van hoogwaardige architectuur, duurzaam, gelegen in het groene landschap. Er wordt een eigen identiteit gecreëerd welke de nagestreefde klimaatbestendigheid uitstraalt; het groene landschap is prominent aanwezig, er is aandacht voor duurzame bouwmaterialen zoals hout en groene daken en als uitgangspunt geldt natuurinclusief bouwen.

Ontwerpen van uw droomhuis
De gebiedskenmerken van het nieuwe binnendijkse landschap zijn er op gericht de bebouwing in zijn eenheid en eenvoud ondergeschikt te maken aan het landschap. De bouwkavels aan de Steltsestraat zijn onderdeel van een dwarskade met lintbebouwing. De architectuur sluit aan bij de overige projectmatige woningbouw van de Stelt-Oost maar heeft wel een eigen, meer individuele benadering, passend in een lint. De bebouwing begeleidt de Steltsestraat door een speelse rand te maken waarbij het landschap duidelijk zichtbaar is. Om ervoor te zorgen dat de woningen aansluiten bij elkaar en de bebouwing in de omgeving, is hiervoor een aantal spelregels en randvoorwaarden opgesteld. De belangrijkste spelregels vindt u straks in het kavelpaspoort en worden onderdeel van de verkoopvoorwaarden.

Start verkoop op  5 februari 2024
Maandag 5 februari 2024 rond 12.00 uur start de verkoop. Vanaf dat moment staat per kavel alle gedetailleerde informatie online. U heeft dan alle tijd om u te oriënteren op een kavel die past bij uw woonwens. De inschrijvingsperiode sluit op 19 februari 2024 om 17.00 uur. Toewijzing van de kavels gebeurt bij meerdere geïnteresseerden door middel van loting bij een notaris. Meer details over de verkoopprocedure kunt u vanaf 5 februari 2024 terugvinden op de projectpagina via Kavels & Vastgoed gemeente Nijmegen | Nijmegen kavels & vastgoed.

Geïnteresseerden kunnen zich hier nu al inschrijven om op de hoogte te blijven van nieuw aanbod. U ontvangt dan automatisch een e-mail wanneer de kavels online komen te staan. U kunt via uw persoonlijke pagina uw gegevens wijzigen en  aangeven van welke gebieden of soorten kavels u op de hoogte wil blijven. Let op: u moet uw emailadres bevestigen, anders ontvangt u géén updates per mail. De bevestigingsmail kan in uw spam box terecht komen.

Kavelwinkel
Voor vragen kunt u contact opnemen met de kavelcoördinator (Cindy Rutten)  via 0631101193 of een mail sturen via kavelwinkel@nijmegen.nl. Gezien de vakantieperiode is dat alleen mogelijk op 5,6, 7, 14 en 15 februari tussen 09.00 uur en 17.00 uur.