Hof van Holland: nog beter bereikbaar met openbaar vervoer vanaf 10 december

Geschreven op

De nieuwe wijk Hof van Holland is vanaf zondag 10 december nog beter bereikbaar met het openbaar vervoer (OV). Er stoppen vanaf die dag meer sprinters in Station Lent, en bij de nieuwe bushalte Hof van Holland stoppen ook meer bussen.

NS verhoogt in de daluren het aantal sprinters tussen Arnhem en Nijmegen. Op station Lent stoppen daardoor straks de hele dag vier sprinters per uur.

Bovendien wordt de bushalte op de Graaf Alardsingel (halte Citadel college) verplaatst. De halte komt dichter bij stadsbrug De Oversteek te liggen. Daardoor stoppen ook de bussen van lijn 3 en lijn 14 pal naast Hof van Holland. Nu is dat alleen nog lijn 331.

Hof van Holland is nog volop in ontwikkeling. Uiteindelijk zullen er ongeveer 1900 woningen in de wijk zijn. Het nieuwe winkelcentrum Hart van de Waalsprong werd vorige maand al geopend. De wijk is autoluw; bewoners en winkelend publiek maken vooral gebruik van het OV en de fiets. Daarom is het extra belangrijk dat de bereikbaarheid van de wijk met het OV goed geregeld is. Dat wordt dus nu sterk verbeterd.