Hof van Holland

Het nieuwe centrumgebied van de Waalsprong heet Hof van Holland. Uiteindelijk komen hier bijna 2.000 woningen. De buurt is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Alle belangrijke voorzieningen zijn binnen handbereik, zoals sport- en gezondheidscentrum De Boog en winkelcentrum Hart van de Waalsprong.   

Zo ontstaat een compacte en complete buurt, die wel wat doet denken aan de bestaande binnenstad aan de overkant van de Waal. Net als in dat centrum rijden ook in Hof van Holland maar weinig auto’s. De meeste bewoners kiezen juist om die reden voor deze plaats. OV, fiets en deelauto’s zijn hier de standaard, in plaats van eigen autobezit. 

In het oosten van de buurt is de oude Kersenboomgaard bewaard gebleven. Deze gaan we opnieuw inrichten. De kersenbomen blijven, en bieden straks schaduw aan wandelaars en mensen die ontspannen in het stadspark van Hof van Holland. 

Hof van Holland is nog volop in aanbouw. Naar verwachting is de buurt in 2026 klaar. 

Vanaf 2025 een zero-emissiezone

Vanaf 2025 krijgt Nijmegen 3 zero-emissiezones, namelijk in de Binnenstad, Hof van Holland en Heijendaal. Dit is belangrijk voor ondernemers die voor hun werk in deze gebieden moeten zijn. Hier mogen ondernemers dan alleen nog maar met bestelbussen en vrachtwagens zonder uitstoot rijden. Denk hierbij aan voertuigen die elektrisch of op waterstof rijden. Kijk voor meer informatie op de pagina van zero-emissiezones op de website van de gemeente Nijmegen.

Parkeren in Hof van Holland

De buurt Hof van Holland is het nieuwe centrumgebied van de Waalsprong. Daarom is ook het parkeerbeleid vergelijkbaar met het beleid in de oude binnenstad. De buurt wordt autoluw en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Er worden daarom minder parkeerplaatsen gemaakt dan in andere buurten. 

Een deel van de bewoners krijgt een eigen parkeerplaats, bij de woning of in het parkeerhuis Bliek. Deze privé parkeerplaatsen worden verdeeld door de ontwikkelaar van het woningbouwproject.  

Bewoners zonder eigen parkeerplaats, kunnen bij de gemeente Nijmegen een parkeervergunning aanvragen. Die kost € 1,- per maand. Een eventuele 2e parkeervergunning op hetzelfde adres kost € 20,- per maand, een 3e kost € 25,- per maand. 

Bezoekers

Bewoners van Hof van Holland kunnen voor bezoek ook een parkeervergunning aanvragen. Bezoekers parkeren dan voor € 0,25 per uur. 

Verschillen tussen de woningblokken

De regels en mogelijkheden voor parkeren door bewoners zijn niet voor alle bewoners precies hetzelfde. Onderstaande kaart geeft een overzicht van de verschillende blokken, en de parkeerregels die daarbij horen.