Laauwik en Lentseveld

In Laauwik is de stad op een steenworp afstand, het dorp Lent om de hoek en de gezellige buurt Visveld als goede buur. Een buurt in de Waalsprong met ongeveer 1.300 woningen. Een omgeving die charme combineert met voorzieningen, levendigheid en natuur. 

Een aaneengesloten rij hoge, statige, goed geïsoleerde woningen beschermen de buurt tegen de verkeersgeluiden van de grote wegen zoals de Vrouwe Udasingel en de Prins Mauritssingel. Middenin de buurt vind je juist weer vrijstaande woningen op ruime kavels. Rust en groen, met de gezelligheid van de buurt binnen handbereik. Ook de tussenliggende velden hebben veel ruimte: de woningen staan niet dicht op elkaar. De gezinswoningen liggen vooral rondom stukjes groen en plantsoenen.  

In de noordoosthoek van Laauwik ligt een wooneiland met moderne twee-onder-een-kappers, appartementen en geschakelde tussenwoningen. Het Eiland is écht een eiland, omgeven door een brede watersingel. Wie van of naar huis wil, gaat via een van de bruggen. Dat geeft het Eiland een gevoel van eigenheid en privacy. 

De Vrouwe Udasingel deelt de buurt in 2: Laauwik aan de noordzijde en het Lentseveld aan de zuidzijde. Lentseveld past bij het karakter van het dorp Lent. Oude veldwegen zoals Lentseveld en de Visveldsestraat zijn door de buurt nog herkenbaar. De bebouwing die er al stond langs deze oude dorpswegen is bewaard gebleven. De linten zijn doorgetrokken in de nieuwe buurt zodat de landelijke sfeer overeind is gebleven. Het noorden van Laauwik bouwt voort op de meer stedelijke sfeer van Visveld.