Woenderskamp

Tussen de Griftdijk Noord en de Oosterhoutsedijk ligt de nieuwe buurt Woenderskamp. De buurt is onderverdeeld in 2  gedeeltes, met verschillende woontypen. Het gebied in de buurt van de Griftdijk sluit nauw aan op de bebouwing die er al stond. Het heeft een dorps karakter, met veel ruimte tussen de rijen woningen. Het gedeelte van de buurt dat grenst aan de drukke Graaf Allardsingel (s100) is juist zoveel mogelijk aaneengesloten en ook hoger. Zo vormt de rij een soort geluidsscherm voor de rest van de buurt. 

De buurt kent ook een historisch pareltje: De Warmoes. Deze historische tuinderij bleef gespaard bij de bouw van de buurt, en ligt er nu middenin. 100 jaar geleden waren er in Lent veel meer van dit soort tuiniersbedrijven, die zorgden voor een groot deel van de voedselproductie voor Nijmegen. 

Een flink deel van de buurt heeft dus een dorps karakter, maar de stad is vlakbij. Het nieuwe winkelcentrum Hart van de Waalsprong ligt namelijk bijna direct aan de andere kant van de Graaf Alardsingel, in Hof van Holland. Een belangrijke voorziening in Woenderskamp is kindcentrum De Boomgaard: een katholieke basisschool, gecombineerd met voor- en tussentijdse kinderopvang.